Med den nye nationale aftale, Ungeløftet, er der kommet fornyet fokus på de unge, som står uden for uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Simply Guiding ser det som en afgørende mulighed for at skabe varige forandringer for de unge, som har de største udfordringer. Vi har i mange år arbejdet helhedsorienteret med unge og tilbyder en specialisttilgang, der ikke blot støtter dem, men også giver de unge selv en stemme i de valg, der former deres fremtid.

I vores erfaring med projekter som Gladsaxe-indsatsen og andre ungeprojekter på tværs af kommuner har vi set, at når unge får en aktiv rolle i deres egen udvikling, opnår de ikke kun en større tro på sig selv, men også en højere grad af succes i at komme i uddannelse eller beskæftigelse. Denne tilgang er i tråd med regeringens ønske om en tværgående indsats, hvor samarbejdet mellem private aktører, kommuner og civilsamfund er essentielt for at lykkes.

Facilitering af fællesskaber og erfaringer

Vores indsatsmodel bygger blandt andet på faciliterende gruppeforløb, hvor unge får mulighed for at dele erfaringer og opbygge stærke fællesskaber. Dette giver de unge et rum til at støtte hinanden og skabe de relationer, der er nødvendige for at opnå langsigtet succes.

Samarbejde med erhvervslivet

For at sikre en succesfuld overgang til arbejdsmarkedet arbejder vi tæt sammen med erhvervsvirksomhederne. Vi hjælper virksomheder med at forstå, hvordan de bedst muligt kan tage imod og integrere unge på arbejdspladsen. Vores erfaring viser, at en god begyndelse mellem virksomhed og ung medarbejder skaber et solidt fundament for varig ansættelse.

Vi tilbyder virksomheder en håndholdt proces, der giver dem indsigt i, hvilken støtte de kan forvente, og hvordan samarbejdet kan føre til gensidige gevinster. Det handler om at sikre, at de unge matches med muligheder, hvor de både kan vokse fagligt og socialt, samtidig med at virksomhederne oplever positive bidrag til deres arbejdspladser.

Selvom lovgrundlaget forventer, at virksomheder spiller en aktiv rolle, er det en udfordring for mange at tage imod unge med psykiske, fysiske eller sociale problematikker, kort sagt fordi de ikke har tilstrækkeligt kendskab til denne gruppe unge. Derfor tilbyder Simply Guiding den nødvendige støtte og ekspertise til at hjælpe virksomhederne med denne vigtige opgave.

Værdien af private aktører i en fælles indsats

Det er tydeligt, at de komplekse problemstillinger, som mange af disse unge står overfor, kræver en forskelligartet og fleksibel indsats. Som privat aktør har vi den nødvendige fleksibilitet til at tilpasse os de individuelle behov, unge med både psykiske, sociale og sundhedsmæssige udfordringer måtte have. Med vores dybdegående erfaring inden for metoder som Supported Employment og IPS (Individuelt Planlagt Job med Støtte) har vi set resultater, der taler for sig selv – metoder, som regeringen selv nævner som en afgørende del af ungeindsatsen.

Simply Guidings rolle i Ungeløftet

Vi ser frem til at bidrage aktivt i Ungeløftet og mener, at vi som specialistaktør har meget at byde ind med i samarbejdet mellem kommuner, civilsamfund og erhvervslivet. Vores erfaringer med både gruppeforløb og direkte virksomhedsintegration positionerer os som en vigtig aktør i indsatsen for at bringe flere unge ind i arbejdsfællesskabet, hvilket både deltagelse i Beskæftigelsesministeriets Policy Lab og besøg fra beskæftigelsesministeren vidner om.

At sætte de unge forrest i deres eget liv kræver særlige kompetencer og en dyb forståelse af deres behov. Hos Simply Guiding har vi de nødvendige ressourcer og erfaring til at omsætte de unges virkelighed til et meningsfuldt liv med uddannelse og arbejde.

En holistisk tilgang til unges trivsel

Vi tror på en helhedsorienteret tilgang, hvor de unge ikke blot mødes med krav om at skulle yde, men også modtager den støtte, der skal til for at mestre eget liv. Når unge oplever, at de har en stemme og bliver taget alvorligt i deres egen udviklingsproces, skabes der fundament for varige, positive forandringer.

Vi opfordrer til, at den nationale ungeindsats også inddrager de specialiserede aktører, som kan sikre en målrettet og håndholdt indsats, der skaber plads til de unge med de største udfordringer. Sammen kan vi bygge bro mellem unge, uddannelse og arbejdsmarkedet, så ingen bliver efterladt på sidelinjen.

For yderligere information og pressekontakt:

Udviklingschef Ulrik Lund-Sørensen
ulrik@simplyguiding.dk
tlf. 51 90 27 34

Driftsdirektør Marlene Mohn Ishøi
marlene@simplyguiding.dk
tlf. 51 90 96 03

Direktør Lars Olaf Nielsen
lars@simplyguiding.dk
tlf. 51 90 56 06

Vi matcher mennesker med muligheder

Simply Guiding hjælper mennesker, der lever med sociale, psykiske eller fysiske udfordringer, med at skabe et nyt ståsted i livet, der knytter dem til fællesskaber, uddannelse og job.

Simply Guiding samarbejder med landets jobcentre, kommunale ungeenheder, børne- og familieafdelinger samt forsikrings- og pensionsselskaber. Vi er en aktør, der siden 2015 har leveret evidensbaserede beskæftigelsesindsatser, hvor formålet er at skabe inklusion af udsatte ledige eller sygemeldte på det ordinære arbejdsmarked eller i uddannelse.

Læs mere om os